- Sastojci:
- Za koru:
- 10 belanaca
- 300 gr šećera
- 200 gr oraha
- Za fil:
- 10 žumanaca
- 250 gr margarina
- 12 kašika šećera
- 1/2 l mleka
- 2 pudinga od vanile
- 2 banane
- 50 gr čokolade za kuvanje
- 100 gr suvog groždja
- Za ukrašavanje:
- 2 kesice šlaga
Priprema:
Za koru, umutite belanca u čvrst sneg, dodajte šećer i nastavite da mutiti dok se šećer ne rastopi.
Dodajte seckane orahe i polako umešajte.
Podelite smesu na dva dela i ispecite dve kore.
Za pripremu fila, skuvajte dva pudinga od vanile u pola litre mleka, ostavite puding da se ohladi.
Umutite penasto margarin sa 12 kašika šećera u prahu, zatim uz stalno mućenje dodajte jedno po jedno žumance.
Spojite ohladjeni puding sa umućenim margarinom i dobijeni fil podelite na dva dela.
U jedan deo dodajte izgnječene banane.
U drugi deo dodajte suvo groždje i istopljenu čokoladu.
Filujte tortu ovim redom: kora, fil sa bananama, kora, fil sa čokoladom i suvim groždjem.
Umutite šlag po uputstvu sa kesice i premažite celu tortu.
Tortu možete ukrasiti po želji i kao slavljeničku.
Izvor: Erecepti
RECEPTI ZA TORTE