- Sastojci:
- 2 manje tikvice
- 3 dl kisele pavlake
- 3 jajeta
- 3 kašike brašna
- po ukusu so
- 3-4 čena belog luka
- 100 g kačkavalja
- po potrebi ulje za prženje
- paradajz i masline za dekoraciju
Priprema:
Tikvice oljuštite, nasecite na tanke listiće ili kolutove i posolite.
Uvaljajte u brašno list po list, pa u izmućena jaja.
Pržite u tiganju u zagrejanom ulju, prvo jednu pa drugu stranu da porumene.
Vadite na tanjir, na papiri ubrus da upije višak masnoće.
U tepsiju postavite providnu foliju.
Ređajte tikvice jednu do druge da biste formirali donju koru.
Premažite polovinom pavlake i pospite sitno seckanim belim lukom.
Ređajte drugi red tikvica i ponovo namažite pavlakom i pospite beli luk.
Ređajte treći red tikvica, preklopite folijom.
Ostavite par sati u frižideru da odstoji.
Otvorite foliju, pažljivo prevrnite tortu na tacnu za posluženje.
Premažite pavlakom i pospite narendanim kačkavaljem.
Dekorišite paradajzom, maslinama i peršunom.
Izvor: Recepti