- Sastojci:
- 260 g slanog plazma keksa
- 200 g šunke
- 60 g kačkavalja
- 400 ml kisele pavlake
- 5 šnita pečenice
- 100 g majoneza sa ukusom slanine
- 2 kuvana jajeta
- 250 ml jogurta
Priprema:
Keks podeliti na 3 dela, pa svaki keks iz trećine dobro umočiti u jogurt i ređati na tacnu.
Pavlaku pomešati sa majonezom, pa trećinom smese premazati keks.
Jaja i šunku izrendati pa podeliti na 2 dela. Preko prvog reda keksa i smese od pavlake i majoneza, rasporediti polovinu izrendanih jaja i šunke.
Preko opet ređati keks umočen u jogurt, a zatim preko staviti deo pavlake i majoneza.
Preostalu količinu jaja i šunke rasporediti preko smese. Na kraju poređati treći red keksa umočenog u jogurt, preko premazati ostatkom smese, pa izrendanim kačkavaljem. Preostali keks umočiti u jogurt, obaviti pečenicom i staviti preko torte.
Tortu prekriti alu folijom i ostaviti u frižideru preko noći, a sutradan dekorisati zelenim maslinama i paradajzom.
Napomene: umesto slane "plazme" možete koristiti i druge krekere. Tortu možete ređati u okrugli ili četvrtast kalup.
Izvor: Recepti