- Sastojci:
- 1 kg krompira
- 400 gr viršli
- 4 kriške slanine
- 2 kašike tucane paprike
- 1 glavica luka
- 100 gr spanaća ili kelja
- 3 čena belog luka
- 1 kisela pavlaka
- 1/2 l bistre pileće supe
Priprema:
U šerpi sa debelim dnom propržite slaninu, viršle i tucanu papriku na tihoj vatri.
Ocedite i izvadite ih, pa u masnoći koja ostane propržite luk i beli luk par minuta.
Dolivajte polako pileću supu dok luk ne postane staklast pa nalijte ostatak.
Kad provri, dodajte krompir i kuvajte dok ne omekša.
Iseckajte slaninu i viršle, pa i h dodajte u supu.
Obarite spanać ili kelj kratko u posoljenoj vodi.
Ocedite ga i iseckajte na rezance.
Dodajte u supu.
Podesite ukus supe dodajući so i biber.
Na kraju umešajte pavlaku i poslužite.
Napomena: ako ne možete da nabavite kvalitetnije viršle za ovaj recept, možete upotrebiti i barenu šunku ili neki drugi narezak.
Izvor: Lepa & Srećna