HUMUS NA NAJBRŽI NAČIN: namaz za sendviče pun proteina i vlakana (RECEPT)

Foto: Shutterstock
  • Sastojci:
  • 400 gr barene leblebije
  • 1 čen belog luka
  • 1 kašika tahini paste
  • 1 limun
  • maslinovo ulje

Priprema:

Oceđenu leblebiju sipati u mikser i dodati oljušten beli luk.

Sipajte sok limuna, kašiku maslinovog ulja i tahini pastu.

Dodajte so, biber i po ukusu ljutu papriku.

Miksajte sastojke u pire, podesite gustinu po svom ukusu - možete ostaviti i sitne komadiće leblebije nesamlevene ako volite grublju strukturu.

S vremena na vreme špatulom skinite masu sa zidova posude blendera, tako da se sve ujednačeno izmeša.

Probajte i doterajte ukus dodajući so, biber i sok limuna.

Servirajte u posudici i poprskajte po površini maslinovim uljem.

Izvor: Lepa & Srećna