- Sastojci:
- 1 kg mekog brašna tip 400
- 1 pakovanje svežeg kvasca (40 g)
- 600 ml mleka
- 1 kašičica soli
- 2 jajeta
- 300 g feta sira
- 100 g otopljenog margarina
Priprema:
Kvasac sa jednom kašikom brašna rastopiti u mleku i ostaviti malo da nadođe.
Kada je nadošao kvasac dodati ostatak brašna, so, mleko i zamesiti testo.
Testo treba da bude kao za kiflice, možda za nijansu mekše.
Ostaviti da nadođe oko 40 minuta.
Umutiti jaja, u to dodati izgnječen feta sir, to je fil.
Kada je testo nadoslo razvući ga oklagijom na debljinu jednog prsta i seći pravougaonike.
Puniti svaki pravougaonik filom, uvijati kao rolnu ali ne zatvarati krajeve.
Ređati u margarinom premazan pleh, gde počinje jedan kraj tu nastavljati drugi i tako sve dok ima testa i materijala u krug.
Odozgo premazati ostatkom fila i svaku rolnu premazati otopljenim margarinom.
Ostaviti još malo da naraste. Peći na 200 C, oko 40 minuta tj. dok ne porumene.
Izvor: Recepti