Sastojci:
- 6 velikih krompira
- 2 glavice luka
- 40 gr parmezana
- 100 gr starijeg, slanog kačkavalja
- 100 gr mocarele ili nekog mlađeg kačkavalja
- 200 gr slanine
- 50 gr putera
Priprema:
Oljuštiti krompir i iseći ga na deblje kriške ili ploške. Očistiti luk i iseckati ga na kockice.
Iseckajte slaninu i kratko je propržite.
Pripremite dva komada aluminijumske folije i premažite ih uljem.
Na svaki stavite polovinu krompira i luka, pospite pomešanim kačkavaljima i slaninom i spustite tu i tamo pomalo putera.
Privucite krajeve folije i zamotajte ih kao neki zavežljajčić, pa stavite oba "paketića" na roštilj i pecite oko 40 minuta. U rerni, možete ih peći na plehu na temperaturi oko 220 tepeni do sat vremena.
Ništa nećete pogrešiti ni ako ove sastojke složite kao musaku, poklopite u pekaču ili dobro zatvorite folijom pleh pa ispečete.
Napomena: pazite kad servirate, folija je puna vrelog vazduha!