PEČENI KROMPIR SA 3 VRSTE SIRA: Najbolji u rerni, a kad je sezona može i NA ROŠTILJU!

Prvoklasan recept za krompir, nema ko nije oduševljen!

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 6 velikih krompira
  • 2 glavice luka
  • 40 gr parmezana
  • 100 gr starijeg, slanog kačkavalja
  • 100 gr mocarele ili nekog mlađeg kačkavalja
  • 200 gr slanine
  • 50 gr putera

Priprema:

Oljuštiti krompir i iseći ga na deblje kriške ili ploške. Očistiti luk i iseckati ga na kockice.

Iseckajte slaninu i kratko je propržite.

Pripremite dva komada aluminijumske folije i premažite ih uljem.

Na svaki stavite polovinu krompira i luka, pospite pomešanim kačkavaljima i slaninom i spustite tu i tamo pomalo putera.

Privucite krajeve folije i zamotajte ih kao neki zavežljajčić, pa stavite oba "paketića" na roštilj i pecite oko 40 minuta. U rerni, možete ih peći na plehu na temperaturi oko 220 tepeni do sat vremena.

Ništa nećete pogrešiti ni ako ove sastojke složite kao musaku, poklopite u pekaču ili dobro zatvorite folijom pleh pa ispečete.

Napomena: pazite kad servirate, folija je puna vrelog vazduha!