KAKO SE SPREMA GOVEĐA KOST, STARI SRPSKI SPECIJALITET: Uz malo bibera, idealan kao predjelo

Goveđa kost je laka za pripremu, za samo 20 minuta dobićete specijalitet pikantnog ukusa koji možete da servirate kao predjelo.

Printscreen/Youtube/ Beef + Lamb NZ

Govedina je uvek dobar izbor za svečanu trpezu, a ovaj specijalitet od goveđe kosti je idealan kao predjelo za prave gurmane! Jednostavno ga možete spremiti kod kuće, a sadrži i zdrave nutrijente, kalcijum i kolagen.

Kada kupujete goveđu kost, naglasite mesaru da želite da to budu komadi sredinjeg dela butne kosti. Tu je obično veća koncentracija srži. Takođe, osmislite unapred kako biste da kost bude isečena: uzdužno ili poprečno. Koristite sveže goveđe kosti, očišćene od mesa, čija srž ima bledoružičastu boju i koje nemaju jak miris.

Sastojci:

  • goveđa kost
  • biber

Priprema:

Zagrejte rernu na 220 stepeni. Goveđu kost stavite u pleh, tako da srž bude okrenuta ka gore. Pospite biber po ukusu i stavite goveđu kost u rernu na 15 do 20 minuta. Ovako pripremljenu, možete je servirati uz bruskete, na koje se srž maže u tankom sloju. Pored može da se nađe kvalitetan sir i povrće. Takođe, možete da dodate goveđu kost u supe i potaže i tako im pojačate ukus. Ako ne potrošite sve, ostatke goveđe kosti smestite u frižider, gde mogu da stoje do dva dana, ili u zamrzivač, gde ih možete čuvati znatno duže (do tri meseca).

Pogledajte postupak pripreme goveđe kosti.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

MAJSTOR ZA GULAŠ OTKRIO SAVRŠEN RECEPT: Stvar je u krčkanju, da sve bude prirodno, ali i u još jednom VAŽNOM SASTOJKU!  kurir televizija

 Tekst: Lepa&Srećna/K.L.

Beef + Lamb NZ