NAJBOLJI POSNI RECEPTI JELENE ĐOKOVIĆ: Deca zdrava kao dren, Novak jači od duplo mlađih

Isprobajte neki od recepata Jelene Đoković koji su odlični za post.

Instagram / jelenadjokovicndf

Ishrana Novaka Đokovića je uvek zanimljiva tema, ne samo kod nas već i u celom svetu. Najbolji teniser planete odbija da se svrstava u vegane ili vegetarijance, ali uvek naglašava da su se njegovo zdravlje i kondicija drastično popravili kad je prestao da jede meso.

Jelena Đoković se trudi da i deci obezbedi zdrave obroke, pa je i sama završila kurs iz nutricionizma. Povremeno objavljuje i recepte, a oni su svima dobrodošli u vreme posta.

Kinoa sa povrćem

Kinou možete da pripremate kao pirinač. Najbolje je da je malo isperete i potopite pre kuvanja, a zatim stavite vodu da prokuva, dodajte kinou i kuvajte na tihoj vatri dok ne omekša.

Razmera je oko dve šolje vode na jednu šolju kinoe, a kuvanje traje kraće - petnaestak minuta.

Možete je služiti za bilo koji obrok - za doručak dodajte seckano voće, za ručak ubacite sastojke za salatu ili pilav a uveče je najbolje da je pomešate sa malo seckane ili propržene šargarepe i začinite po ukusu.

Evo jedne ideje za recept:

  • 2 šolje kuvane kinoe
  • 1 šolja rendane šargarepe
  • 1 glavica crvenog luka
  • 1 žuta paprika
  • 1 veza peršuna
  • jabukovo sirće
  • maslinovo ulje
  • so i biber

Priprema: Kinou potopite oko pola sata pa je skuvajte. Narendajte šargarepu i sitno iseckajte luk i papriku. Pomešajte sve sastojke, začinite po ukusu i služite blago rashlađeno.

Testenina sa pesto sosom

Sastojci:

  • 2 veze svežeg bosiljka 
  • 100 g pinjola (isprobajte i varijantu s bademom)
  • malo maslinovog ulja
  • testenina

Priprema: Testeninu skuvajte u većoj količini posoljene vode. Ocedite i malo vode sačuvajte. Bosiljak sameljite u blenderu sa bademima i maslinovim uljem. Izmešajte testeninu sa sosom, dodajući pomalo vode od kuvanja da doterate gustinu sosa. Posolite po želji.

Brusketi bez hleba

Sastojci:

  • 5 velikih krompira isečenih na pola
  • 2 paradajza
  • malo svežeg bosiljka
  • beli luk
  • so i biber

Krompir skuvajte sa korom. Oljuštite ga pa isecite na kolutove. Naseckajte paradajz, na svaki kolut krompira stavite po jednu kašiku. Pospite seckanim belim lukom i bosiljkom, poprskajte maslinovim uljem i solju, pa kratko zapecite u rerni.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

NAJJEDNOSTAVNIJA PILETINA KOJA BUDI SVA ČULA! Recept koji će obožavati svi ukućani: Brzo, lako i ukusno!  Kurir televizija

Tekst: Lepa&Srećna / J. G.