Priprema:
Skuvajte krompir i šargarepu u posoljnoj vodi i odvojenim posudama, ocedite, pa oljuštite.
Posebno obarite jaja (stavite ih u hladnu vodu, pa od momenta ključanja kuvajte 8 minuta, a zatim ih prelijte hladnom vodom).
Kad se ohladite, oljuštite ih.
Praziluk operite, očistite, pa iseckajte na kolutiće. Posolite i ostavite da odstoji pola sata.
Salamu, krompir, šargarepu i jaja iseckajte na kockice, stavite u odgovarajuću činiju, a zatim dodajte praziluk.
Pomešajte majonez, kiselu pavlaku, senf i so, te prelijte preko i sve lagano izmešajte da se lepo prožme.
Rashladite i služite uz roštilj il dr.pečenje, a možete je konzumirati i samostalno.
NAPOMENA: Ako želite, možete umesto ćurećih prsa staviti pileća ili čak neku drugu salamu po svom ukusu, a možete suhomesnati deo i sasvim da izostavite. Salata je sve lepša što duže stoji, te je možete pripremiti i dva dana ranije, pa sakriti, najbolje i od sebe.
Recept: Marina Stanojević
Izvor: Marina`s Taste