Kad kuvar princa Čarlsa podeli recept na društvenim mrežama, moramo da ga isprobamo, piše Lepa&Srećna. Mera je data za jednu osobu, a vi ga prilagodite broju gostiju koje očekujete za stolom!
- Sastojci:
- 1 čeri paradajz
- 35 gr mekog jakog sira
- svež bosiljak
- 1 jaje
- 80 gr pavlake
- 15 gr tvrdog kačkavalja
- 100 gr spanaća
- puter za podmazivanje
Priprema:
Spanać operite i kratko probarite u posoljenoj vodi, samo da svene.
Ocedite i rasporedite ga po dnu male vatrostalne posude koju ste premazali puterom.
Paradajz iseckajte i rasporedite po spanaću.
Pospite seckan bosiljak i stavite komadiće sira između parčića paradajza.
Posolite, pobiberite i razbijte jaje pazeći da žumance ostane celo pa ga sipajte u centar.
Prelijte pažljivo pavlakom.
Pospite rendanim tvrdim kačkavaljem i pecite u rerni ugrejanoj na 180C stepeni osam do 10 minuta.
Izvadite i ostavite da odstoji par minuta pre služenja.
Servirajte sa prepečenim tost hlebom.
Izvor: Lepa&Srećna