Od jednostavnog italijanskog jela, lazanja je danas došla do pravih gurmanskih visina komplikovane primene i slaganja slojeva, piše Lepa & Srećna. Ne mora biti tako!
- Sastojci:
- 500 gr mesa
- 1 glavica luka
- 500 ml pasiranog paradajza
- 8 listova paste za lazanju
- 250 gr rikota sira
- 150 gr kačkavalja
- 2 čena belog luka
- 150 ml vode
- suvi začin
- origano ili bosiljak
- ulje
Priprema:
Na ugrejanom ulju upržite meso, dodajte crni i beli luk pa dinstajte dok tečnost ne uvri.
Sipajte pasirani paradajz, začinite po ukusu i sve dobro izmešajte da se sos ujednači.
Spustite listove lazanje u ovaj sos i odozgo pospite slojem rikota sira.
Završite rendanim kačkavaljem i pecite u rerni na 190C stepeni, oko 25 minuta.
Pospite bosiljkom ili origanom po ukusu.
Recept: Kika K.
Izvor: Lepa&Srećna