ŠPAGETINI SA PREZLOM I BELIM LUKOM: italijanski specijalitet za štedljive domaćice (RECEPT)

Foto: Shutterstock
  • Sastojci:
  • 200 gr špageta ili špagetina
  • 1 limun
  • 50 gr pezli
  • 4 kašike maslinovog ulja
  • 1 čen belog luka
  • na vrh noža ljute tucane paprike
  • biber i so
  • peršunov list
  • parmezan

Priprema:

Skuvajte špagetine u dosta slane vode.

Zagrejte malo ulja u tiganju i dodajte rendanu koru limuna. Ubacite prezle i propržite ih kratko da budu zlatnožute.

Kad ocedite špagetine, sačuvajte malo vode. 

Spustite špagetine u tiganj, dodajte sok od pola limuna i tucanu papriku pa dobro promešajte.

Sad dodajte mleveni ili narendani beli luk i sipajte malo vode u kojoj su se kuvali špagetini.

Doterajte ukus, pobiberite i eventualno dodajte još malo limunovog soka.

Izvor: Lepa&Srećna