KISELA ŠARGAREPA UCELO KAO SALATA: 15 minuta kuvanja (RECEPT)

Kratka termička obrada čini salatu mikrobiološki bezbednom a čuva sve hranljive materije!

Foto: Shutterstock
  • Sastojci: 
  • 1/2 kg mlade šargarepe
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 1 kašičica soli
  • 1 šolja belog vinskog sirćeta
  • 1/2 šolje suvog belog vina
  • 2 lista lorbera
  • listići nane
  • list peršuna

Priprema: 

U dubljem tiganju izmešajte sirće, belo vino, šećer, so, smrvljene čenove belog luka, lorber, peršun i nanu. 

Kad provri, dodajte so.

Očistite šargarepe i ostavite kratke peteljke na vrhu.

Operite ih dobro, ocedite pa spustite u mešavinu začina i sirćeta.

Kuvajte na tihoj vatri petnaestak minuta. 

Kad se ohlade, prebacite ih u posudu za služenje sa poklopcem, prelijte ih mešavinom u kojoj ste ih kuvali i poklopite.

Neka stoje u frižideru preko noći. Sutradan izvadite pre ručka, da se ugreju na sobnu temperaturu pa dodajte soli po ukusu. Prelijte maslinovim uljem, pospite svežim peršunovim listom i poslužite.

Izvor: Lepa&Srećna