- Sastojci:
- 1/2 kg mlade šargarepe
- 1 kašika maslinovog ulja
- 1 kašičica soli
- 1 šolja belog vinskog sirćeta
- 1/2 šolje suvog belog vina
- 2 lista lorbera
- listići nane
- list peršuna
Priprema:
U dubljem tiganju izmešajte sirće, belo vino, šećer, so, smrvljene čenove belog luka, lorber, peršun i nanu.
Kad provri, dodajte so.
Očistite šargarepe i ostavite kratke peteljke na vrhu.
Operite ih dobro, ocedite pa spustite u mešavinu začina i sirćeta.
Kuvajte na tihoj vatri petnaestak minuta.
Kad se ohlade, prebacite ih u posudu za služenje sa poklopcem, prelijte ih mešavinom u kojoj ste ih kuvali i poklopite.
Neka stoje u frižideru preko noći. Sutradan izvadite pre ručka, da se ugreju na sobnu temperaturu pa dodajte soli po ukusu. Prelijte maslinovim uljem, pospite svežim peršunovim listom i poslužite.
Izvor: Lepa&Srećna