- Sastojci:
- 4 krupna krompira
- 2 veće šargarepe
- kiseli krastavčići
- tvrđi sir po izboru
- 5 kuvanih jaja
- majonez
- biber i so
Priprema:
Oribajte dobro četkom krompir i šargarepu, pa ih skuvajte u posoljenoj vodi.
Ostavite ih da se prohlade, pa oljuštite. Skuvajte i jaja.
Krupno izrendajte krompir pa na tanjiru za serviranje formirajte prvi sloj salate viljuškom.
Premažite krompir majonezom (treba vam barem 2 kašike), pa izrendajte šargarepu i formirajte novi sloj ravnajući ga viljuškom. Premažite majonezom.
Sada narendajte kisele krastavčiće u sito pa iscedite sok i rasporedite preko šargarepa. Ponovo premažite majonezom.
Ponovite sloj krompira i šargarepe, mažući svaki majonezom.
Narendajte sir, pospite po krastavčićima, pa premažite majonezom. Oljuštite jaja i odvojite belanca pa ih narendajte preko salate. I ovaj sloj premažite majonezom, pa narendajte žumanca i ukrasite mirođijom.
Ostavite da se dobro rashladi u frižideru.
Recept: Kika K.
Izvor: Lepa & Srećna