- Sastojci:
- 2 jajeta
- 40 gr feta sira
- 1 mali paradajz
- so i biber
- sušeni začin
- bosiljak i origano
Priprema:
Pripremite prvo paradajz - oljuštite ga i sitno iseckajte ili usitnite u blenderu. Dodajte na vrh noža šećera i malo sušenog začina. Ugrejte u šerpici ili mikrotalasnoj rerni, slobodno ostavite što duže da malo čak i uvri.
Možete koristiti i paradajz iz konzerve, kao i zamrznuti paradajz. Takođe, pogodan je i kuvani paradajz iz zimnice. Važno je samo da bude što gušći, kao i da ukus probate pre nego što ga dodate u jaja.
Pripremite i feta sir - isecite ga na što sitnije kockice i držite ga na sobnoj temperaturi ili na toplijem mestu.
Umutite dobro jaja, ugrejte tiganj i dodajte malo ulja pa polako sipajte jaja i pržite. Kako se ivice odvajaju, povlačite ih drvenom varjačom na jedan kraj, a tiganj nagnite tako da se sirova jaja slivaju na prazan kraj suda i nastavljaju da prže.
Ako radite vešto i brzo, uskoro će sve ivice omleta biti tanke i reš pržene, a sredina deblja i meka.
Sklonite tiganj s vatre i po omletu rasporedite ravnomerno kockice feta sira, paradajz i začine.
Vratite tiganj na ringlu i polako zagrevajte omlet da se sir otopi. Postavite varjaču na jedan kraj omleta, pa ga brzim pokretom tiganja preklopite na pola, kao palačinku.
Pospite omlet začinskim travama i odmah servirajte.
Recept: Kika K.
Izvor: Lepa & Srećna