Najdžela Loson je poznata ne samo kako najseksepilnija engleska kuvarica već i kao domaćica prelepih zabava, piše Lepa & Srećna.
Zato su neki njeni recepti smišljeno kreirani tako da jela ostanu dugo sveža - kako bi mogla da se pripreme unapred i ostanu sveža sve dok se i poslednji gost ne posluži.
Kupus salata sa paprikom posebna je ne toliko zbog povrća koje se stavlja koliko zbog preliva!
Dresing je specijalno zamišljen da zakiseli salatu i da joj egzotični ukus, ali da povrće ne svene dok stoji i čeka goste.
- Sastojci:
- 1 kg kupusa
- 3 paprike babure
- veza mladog luka
- 1 veza peršuna
- sok od ananasa
- sezamovo ulje
- sok od limuna
- so i biber
Priprema:
Naseckajte sitno kupus, papriku i lišće mladog luka (seckajte ga uzduž, da komadi liče na kupus).
Posolite i pobiberite.
U čaši izmešajte sok od ananasa (kupovni, sa što manje šećera), sok limuna i sezamovo ulje.
Prelijte salatu i dobro izmešajte.
Servirajte hladno.
Napomena: za posebno svečane prilike, Najdžela koristi crveni kupus - deluje praznično, kaže popularna kuvarica.
Recept prevela i isprobala: Kika K.
Izvor: Lepa & Srećna