- Sastojci:
- 4 srednje cvekle
- 1 velika veza peršuna
- 100 gr pečenog kikirikija
- 3 kašike balsamiko sirćeta
- sok od 1 limuna
- maslinovo ulje
- so i biber
Priprema:
Ugrejte rernu na 250C stepeni.
Operite dobro cveklu, osušite je kuhinjskim papirom pa svaku umotajte u aluminijumsku foliju i stavite u pleh.
Pecite oko sat vremena (probajte da li su omekšale). Ohladite ih i oljuštite.
Isecite ih na kriške ili kockice, po ukusu, dodajte začine i izmešajte.
Kikiriki možete malo da propržite na ulju ako niste na dijeti. Izlomite ga kratko u blenderu pa pomešajte sa cveklom.
Iseckajte peršun i dodajte pa sve dobro promešajte i ohladite.
Napomena: cvekla može da ostavi fleke na rukama i kuhinjskoj dasci. Zato, nosite gumene rukavice dok je ljuštite i sečete, a umesto daske koristite keramički ili porcelanski tanjir.
Izvor: Lepa & Srećna