PIKANTNI PRELIV ZA RIBU ILI MESO: čimičuri je odličan i za roštilj, piletinu ili morske plodove (RECEPT)

Čimičuri se obično koristi uz crveno meso, ali gurmani ga i te kako vole uz ribu! Argentinski recept može se lako modifikovati prema ukusu - neki mu dodaju čak i listiće nane, a vrste luka menjaju u skladu s ponudom na pijaci - ...

Foto: Shutterstock
  • Sastojci:
  • 1 mala glavica crvenog luka
  • 1 ljuta papričica
  • 3-4 čena belog luka
  • 100 ml belog vinskog sirćeta
  • 1velika veza peršuna
  • 1 kašičica origana
  • 150 ml maslinovog ulja

Priprema:

Iseckajte sitno luk, beli luk, papričicu i peršun.

Origano sitno izmrvite među prstima pa i njega dodajte mešavini.

Izmešajte sve sa solju pa dodajte sirće i promešajte viljuškom.

Sipajte u teglu, dodajte maslinovo ulje, pa teglu dobro zatvorite i mućkajte da se ujednači mešavina.

Čuvajte u frižideru do služenja. Može da stoji po nedelju-dve dana!

Izvor: Lepa & Srećna

RECEPTI ZA PREDJELA I SALATE