- Sastojci:
- 300 gr kupusa
- 50 gr pasulja
- 50 gr kukuruza
- 1 veća paprika
- so, biber, ulje
- majonez
- pavlaka
- senf
Priprema:
Pasulj i kukuruz treba skuvati ili upotrebite onaj iz konzerve, tada je priprema salate mnogo kraća.
Naseckajte kupus i papriku, posolite i ostavite da malo odstoji.
Ako pravite letnju, laganu salatu, dodajte pasulj i kukuruz, pa začinite sirćetom i uljem po ukusu.
Ako pravite zimsku, kaloričniju salatu, dodajte prvo majonez, pavlaku i senf pa dobro izmešajte i ostavite da odstoji. Zatim ubacite i pasulj i kukuruz (skuvani ili iz konzerve), izmešajte pa ponovo ostavite da još malo postoji (može i na hladnom).
Probajte salatu i tek tada dodajte malo sirćeta ako bude potrebe.
Napomena: u ovoj salati možete da koristite i paprike iz zimnice, ali onda nemojte stavljati začine sve dok seckani kupus dobro ne omekša i ne izvuče iz paprike kiselinu i so. Tek onda ćete moći da ocenite koliko začina i kiseline treba dodavati.
Izvor: Lepa & Srećna