KAJGANA SA TIKVICAMA: sprema se brže nego pohovane tikvice, sa manje ulja i bez prskanja (RECEPT)

Svi vole pohovane tikvice, ali one upiju dosta ulja a miris pohovanja dugo se zadrži u kuhinji! Ovo je lakši i brži način pripreme!

LepaiSrecna

Priprema:

Sastojci

1 mala tikvica
1 kašika brašna
1 jaje
suvi začin
malo ulja
peršun za dekoraciju

Tikvicu oljuštite i isecite na deblje kolutove (napomena: količine su date za jednu osobu, prilagodite ih broju gostiju).

Začinite je suvim začinom i u činijici izmešajte sa kašikom brašna.

Podmažite tanko tiganj i ugrejte ulje pa spustite kolutove tikvice.

Dok se prže,  u činijici umutite jaje (ne morate ispirati preostalo brašno, jaje će ga pokupiti).

Čim uhvate koricu, prevrnite kolutove.

Posle jednog minuta, prelijte jajetom i kratko protresite tiganj da se lepo razlije.

Smanjite vatru, poklopite tiganj i pržite kajganu minut-dva.

Otklopite tiganj, prevrnite kajganu (nije važno ako ne ostane sve ucelo, lako ćete aranžirati na tanjiru).

Pržite još malo da bude zlatnožuta pa izručite na tanjir i pospite peršunom.

Recept: Kika K.

Izvor: Lepa&Srećna

JELA SA TIKVICAMA - RECEPTI