Priprema:
Tikvicu oljuštite i isecite na deblje kolutove (napomena: količine su date za jednu osobu, prilagodite ih broju gostiju).
Začinite je suvim začinom i u činijici izmešajte sa kašikom brašna.
Podmažite tanko tiganj i ugrejte ulje pa spustite kolutove tikvice.
Dok se prže, u činijici umutite jaje (ne morate ispirati preostalo brašno, jaje će ga pokupiti).
Čim uhvate koricu, prevrnite kolutove.
Posle jednog minuta, prelijte jajetom i kratko protresite tiganj da se lepo razlije.
Smanjite vatru, poklopite tiganj i pržite kajganu minut-dva.
Otklopite tiganj, prevrnite kajganu (nije važno ako ne ostane sve ucelo, lako ćete aranžirati na tanjiru).
Pržite još malo da bude zlatnožuta pa izručite na tanjir i pospite peršunom.
Recept: Kika K.
Izvor: Lepa&Srećna