TIKVICE PEČENE U RERNI SA KOBASICOM: brzi ratatuj bez prženja i pohovanja (RECEPT)

Foto: Shutterstock

Idealan za dane kad nemate mnogo vremena za kuvanje, ovaj ratatuj ima pravi mediteranski ukus, piše Lepa&Srećna.

Priprema:

Sastojci

3 tikvice
1 glavica crvenog luka
1 crvena paprika
400 gr paradajza iz konzerve
4 para kobasica
2 čena belog luka
3 kašike maslinovog ulja

Očistite povrće i isecite na krupnije komade. 

Poređajte u pleh, začinite i poprskajte maslinovim uljem pa stavite u zagrejanu rernu na 200 C stepeni.

Za to vreme, isecite i kobasice pa pecite na gril tiganju ili roštilju pet-šest minuta da se zapeku sa svih strana. 

Iseckajte beli luk i paradajz, sipajte preko povrća i ubacite kobasice pa vratite u rernu na još 20 minuta.

Recept: Kika K.

Izvor: Lepa&Srećna