- Sastojci:
- 600 gr piletine
- 150 gr slanine
- 200 pirinča
- 200 gr graška
- 200 gr kuvanog pasulja
- so i biber
- 200 gr kisele pavlake
- 100 ml mleka
- 1 kašika brašna
- so i biber
- suvi začin
- ulje
Priprema:
Pristavite opran pirinač da se kuva u malo vode.
Na ulju ispržite komade piletine (za ovaj recept odličan izbor je karabatak bez kostiju, ali vi izaberite po ukusu) tako da dobiju zlatnožutu koricu.
Pred kraj dodajte i seckanu slaninu da se malo otopi.
U veći đuveč složite komade piletine.
U polukuvan pirinač dodajte kuvani pasulj (možete da koristite onaj iz konzerve), grašak (može i zamrznuti) i sve lepo začinite po ukusu.
Sipajte mešavinu povrća oko komada piletine, tako da ima dovoljno tečnosti.
Pecite u rerni oko 20 minuta.
Izmešajte pavlaku sa mlekom, dodajte začina po potrebi i prelijte piletinu i povrće.
Pecite još oko pola sata, tako da pirinač bude potpuno kuvan.
Po želji zapecite ili ostavite da ima više safta.
Recept: Kika K.
Izvor: Lepa & Srećna