- Sastojci:
- 4 veća krompira
- 50 gr putera
- 2 jajeta
- 100 ml pavlake
- so i biber
Priprema:
Operite dobro krompir pa ga obarite u ljusci, u slanoj vodi.
Kad se ohladi, oljuštite ga i narendajte.
Umitite omekšali puter sa žumancima da bude penasto.
Pomešajte krompir s pavlakom (dolazi u obzir i neutralna i kisela pavlaka), pa sa žumancima i puterom.
Umutite belanca u čvrst sneg (dodajte prstohvat soli), pa polako umešajte u masu s krompirom.
Podmažite vatrostalnu posudu puterom i pecite u rerni na 200C stepeni, da dobije zlatnožutu koricu.
Napomena: po želji, možete dodati i druge začine koje volite - malo narendanog morskog oraščića ili sušenog origana i ruzmarina. Takođe, pre služenja, vrelu površinu krompira možete posuti sa malo parmezana.
Recept: Kika K.
Izvor: Lepa & Srećna