KROMPIR PEČEN U RERNI NA NAJBOLJI NAČIN: malo majoneza čini jelo čarobnim (RECEPT)

Hrskava korica i meka sredina - to je jednostavan opis najboljeg krompira pečenog u rerni. Evo kako se to postiže!

Foto: Shutterstock
  • Sastojci:
  • 5 krupnih krompira
  • 3 kašike majoneza
  • 2 čena belog luka
  • 1 kašičica sušenog origana
  • so i biber
  • ulje

Priprema:

Oljuštite krompir i isecite na četvrtine.

Obarite krompir desetak minuta u posoljenoj vodi.

Ocedite i ostavite ga da se ohladi.

Ugrejte rernu na 200 C.

Podmažite pleh i prekrijte dno pek-papirom.

Izmešajte krompir sa začinima i majonezom, sipajte ga u pleh i pecite dvadesetak minuta dok ne dobije hrskavu koricu.

Izvor: Lepa & Srećna

RECEPTI ZA PRIPREMU POVRĆA