- Sastojci:
- 500 gr svinjetine
- 500 gr krompira
- šolja pirinča
- 1 glavica luka
- 4 krupne paprike
- 500 gr paradajza
- ulje, so i biber
Priprema:
Oljuštite i iseckajte luk na rebarca, pa prodinstajte dok ne postane staklast.
Svinjetinu isecite na kockice pa ih upržite u luku da pobele.
Dodajte oljušten krompir isečen na kriške ili kockice. Operite pirinač pa ga dodajte u šerpu. Naseckajte oljuštenu papriku i paradajz, posolite i pobiberite i dodajte ulja po potrebi.
Dolijte malo vode i pecite u rerni oko 40 minuta.
Povremeno probajte ukus i dodajte još vode ako je potrebno. Đuveč treba da bude saftan, pikantan i ne previše postan.
Napomena: možete koristiti i zamrznuti paradajz ili pelat iz konzerve. Takođe, svinjetina se može zameniti junećim ili pilećim mesom.
Izvor: Lepa & Srećna