KLASIČAN ĐUVEČ BEOGRADSKIH DOMAĆICA: svinjetina i sezonsko povrće za porodični ručak (RECEPT)

Recept za đuveč možete lako promeniti tako što dodate sezonsko povrće koje upravo dozreva ili izbacite sastojke koje manje volite.

Foto: Shutterstock
  • Sastojci:
  • 500 gr svinjetine
  • 500 gr krompira
  • šolja pirinča
  • 1 glavica luka
  • 4 krupne paprike
  • 500 gr paradajza
  • ulje, so i biber

Priprema:

Oljuštite i iseckajte luk na rebarca, pa prodinstajte dok ne postane staklast.

Svinjetinu isecite na kockice pa ih upržite u luku da pobele.

Dodajte oljušten krompir isečen na kriške ili kockice. Operite pirinač pa ga dodajte u šerpu. Naseckajte oljuštenu papriku i paradajz, posolite i pobiberite i dodajte ulja po potrebi.

Dolijte malo vode i pecite u rerni oko 40 minuta.

Povremeno probajte ukus i dodajte još vode ako je potrebno. Đuveč treba da bude saftan, pikantan i ne previše postan.

Napomena: možete koristiti i zamrznuti paradajz ili pelat iz konzerve. Takođe, svinjetina se može zameniti junećim ili pilećim mesom.

Izvor: Lepa & Srećna

RECEPTI ZA JELA S MESOM