LULA ĆEVAPI OD PILEĆEG MESA: peku se na roštilju, tiganju ili u rerni (RECEPT)

Lula ćevapi ujedinjuju savršenstvo ukusa ražnjića i ćevapa!

Foto: Shutterstock

Priprema:

Sastojci

1 kg mlevene piletine
400 gr luka
1 kašika masti
so i biber

Sitno iseckati crni luk i dodati ga u mlevenu piletinu.

Umesiti meso dodajući začine i mast.

Ostaviti ga da stoji u frižideru oko jedan sat da se malo stegne.

Prstima oblikovati ćevape i uvijati ih oko štapića za ražnjiće.

Peći na vrelom roštilju, gril tiganju ili u rerni.

Napomena: možete smanjiti količinu sastojaka, ali zadržite razmeru mesa i luka.

Takođe, piletinu možete zameniti mešavinom jagnjećeg i junećeg mesa, a umesto masti koristiti ovčiji loj.

Recept: Kika K.

Izvor: Lepa&Srećna