PILETINA PEČENA U KESI: najsočnije pileće meso pečeno u rerni, bez muke i ribanja pleha (RECEPT)

Foto: Shutterstock

Priprema:

Sastojci:

2 do 3 pileća batka po osobi

limun sok i naribana korica

4-5 čena pasiranog belog luka

nekoliko grančica majčine dušice

2 kašike maslinovog ulja

5-6 listova sitno iseckane kadulje

1 kašičica začina za piletinu

pola kašičice mlevene dimljene paprike

po ukusu biber

Piletinu oprati i osušiti ali joj ne skidati kožicu. Odstraniti višak masnoće.

U veću činiju staviti piletinu, preliti limunovim sokom i maslinovim uljem, posuti narendanom limunovom koricom i sitno iseckanim začinskim biljem, dodati crvenu dimljenu mlevenu papriku i pobiberiti po ukusu i sve dobro izmešati.

Otvoriti kesu za pečenje i staviti piletInu u nju, ako ima bilo kakvog soka ili začina u zdeli, sipajte i to u kesu.

Zatvorite kesu gore sa nekim kuhinjskim koncem i iglom gore izbosti kesu na nekoliko mesta u gornjem delu.

Staviti kesu u vatrostalnu posudu u kojoj ćete peći i sve zajedno staviti u frižider najmanje nekoliko sati, da se meso marinira.

Uključiti rernu na 185C stepeni i peći piletinu oko sat vremena.

Pečenu piletinu izvaditi napolje iz rerne, pažljivo raseći kesu sa makazama po sredini (pazite da vas para iz kese ne ispeče), izvaditi komade mesa a sok koji je ostao u kesi, preliti preko piletine.

Poslužiti toplu sa nekim prilogom i salatom po izboru.

Recept: Zorica Pavlović

Izvor: Pomoravka

RECEPTI SA PILETINOM