JUNEĆI GULAŠ NA ITALIJANSKI NAČIN: gurmanska junetina služi se uz pomfrit, kuvani krompir ili palentu (RECEPT)

Meka junetina isečena na komadiće prava je inspiracija za vešte kuvarice i kuvare!

Foto: Shutterstock

Ovo je italijanska verzija popularnog gulaša, piše Lepa&Srećna.

Sastojci

500 gr junetine
3 glavice luka
3 dcl crnog vina
50 gr putera
ulje
so i biber
nekoliko zrna kleke
2 lista lorbera
1 kašika brašna

 Priprema: 

Meso isecite na komadiće, posolite i pobiberite pa uvaljajte u brašno.

Na ulju otopite pola putera pa kratko ispržite kockice mesa. Izvadite i ostavite ih na toplom.

U masnoću dodajte ostatak putera i luk iseckan na rebarca.

Kad malo omekša, dodajte lorber, kleku i ostale začine pa sipajte i pola čaše vina.

Kad se sve sjedini, vratite i meso i nalivajte naizmenično vinom i vodom da meso omekša a sos se lepo ujednači.

Recept: Kika K.

Izvor: Lepa&Srećna

JELA SA MESOM - RECEPTI

ČORBASTA JELA - RECEPTI