Umesto dugog pohovanja tikvica koje pritom upijaju mnogo ulja, pripremite musaku na zdraviji način, piše Lepa&Srećna.
Priprema:
Izdinstati seckan luk i šargarepu.
Dodati meso i upržiti da pobeli.
Za bešamel, otopite puter, sipajte brašno i ugrejte da pobeli, pa dodajte mleko razređujući sos polako. Začinite sušenim začinom i morskim oraščićem.
Tikvice, po želji, oljuštite pa isecite na kolutove. Tepsiju namažite puterom, pa složite red tikvica, red mlevenog mesa sa povrćem. Završite tikvicama.
Prelijte sve bešamel sosom pa pecite u rerni oko pola sata.
Umutite jaja sa mlekom i začinite pa prelijte musaku i pecite još pola sata.
Po želji, narendajte kačkavalj i pospite po vrhu dok je vrelo.
Neka se prohladi par minuta pre služenja.
Izvor: Lepa&Srećna