Priprema:
Umesite meso sa sitno seckane dve kašike luka, dodajući so, jaje i biber. Umešajte i peršun.
Oblikujte ćuftice. Uvaljajte u brašno i ispržite u tiganju na ulju sa obe strane dok ne bude gotovo.
Ogulite krompir i isecite ga na kockice. Ispržite ga u tiganju sa uljem. Izvadite i ocedite.
U isti tiganj stavite ostali luk, prethodno iseckan na srednje komade i uvaljan u brašno. Izvadite i pomešajte ga sa krompirom.
U tepsiju za pečenje na dno stavite polovinu krompira sa lukom, odozgo poređajte ćuftice, a na njih stavite ostali krompir sa lukom.
Ćuftice sa krompirom pospite kačkavaljem i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok se kačkavalj ne istopi.
Savet: alternativno, možete skuvati taljatele, izmešati ih sa malo kečapa i ulja i složiti u tepsiju pa završiti prema receptu.
Recept: Milica Pavlović
Izvor: Bonapeti