Pikantno jelo sa piletinom začinjeno kurkumom može se spremiti uz dodatak raznog povrća: mladog luka, bebi spanaća ili smrznutog graška, piše Lepa&Srećna.
- Sastojci:
- 500 gr piletine
- 1 kašičica mlevene kurkume
- 3 kašike meda
- 1/2 kašičice bibera
- 2 kašike brašna
- 1 kašika soja sosa
- 1 limun
- 200 gr povrća po želji
Priprema:
Izmešajte med, so, biber i malo vode. U drugoj činiji izmešajte brašno, kurkumu i so.
Skinite kožicu sa belog mesa, odvojite od kostiju pa iseckajte na komadiće od oko 2 cm.
Uvaljajte ih u mešavinu s brašnom, pa spustite u vruće ulje i ispržite na brzinu, 2-3 minuta da bude hrskavo.
Sad dodajte mešavinu s medom pa mešajte na srednjoj vatri nekoliko minuta dok se sos ne zgusne.
Dodajte i povrće pa nastavite da dinstate još 4-5 minuta, dodajući pomalo vode ako je potrebno.
Na kraju dodajte soja sos. Servirajte sa kriškama limuna.
Izvor: Lepa&Srećna