- Sastojci:
- 1 glavica kupusa
- 300 gr paradajza
- 1 glavica luka
- 500 gr mlevene junetine
- so i biber
- ulje
- začini po želji
Priprema:
Očistite kupus i sitno ga iseckajte.
Iseckajte i paradajz - možete upotrebiti konzervisani ili zamrzuti - a, po želji, možete prethodno oljuštiti kožicu.
Očistite i iseckajte i crni luk i stavite u dublju šerpu svo povrće zajedno.
Dolijte malo vode i zagrejte da provri, a onda polako mrvite mlevenu junetinu prstima i tako je spuštajte u kupus koji se kuva.
Poklopite i dinstajte sve zajedno, oko sat vremena.
Povremeno promešajte.
Na kraju dodajte začine po želji, a naročito je ukusna italijanska mešavina.
Napomena: ovo jelo je vrlo lepo i od kiselog kupusa, samo onda nije potrebno dodavati paradajz.
Recept: Kika K.
Izvor: Lepa & Srećna