Prednost ovog recepta je u tome što sve spremate u istoj posudi, piše Lepa & Srećna. Treba vam dublji pleh ili vatrostalna posuda, a dok vi spremate sastojke ovog odličnog jela, uključite rernu da se greje.
- Sastojci:
- 4 svinjske šnicle
- 4 veća krompira
- 1 glavica luka
- 200 gr šampinjona
- 1 kesica supe od pečuraka
- 1 kašika praha paradajz čorbe iz kesice
- ulje, so, biber, čili
Priprema:
U nauljen pleh stavite šnicle, pa oko njih poređajte kriške oljuštenog krompira.
Iseckajte šampinjone i luk pa pospite po šniclama i krompiru.
Izmešajte sadržaj supe od pečuraka i prah za paradajz čorbu sa 300 ml vode i prelijte preko povrća i mesa.
Stavite u rernu da se dinsta oko pola sata. Izvadite, promešajte i probajte ukus pa eventualno dodajte začine po želji. Pecite još pola sata ili dok meso i krompir ne budu mekani.
Izvor: Lepa & Srećna