- Sastojci:
- 1700 g svinjske plećke
- 2 kašike soli
- 3 kašike dimljene paprike
- 3 kašike smeđeg šećera
- 1 kašika cimeta
- 1 kašika kumina
- biber
- Marinada:
- 2 glavice crvenog luka
- 4-5 čenova belog luka
- 120 ml jabukovog sirćeta
- 120 ml soka od jabuke
- 3 kašike worčester sosa ili soja sosa
- 2 kašike paradajz pirea
- 2 kašike smeđeg šećera
- 1 kašika ljutog čili sosa
- 2 kašike maslinovog ulja
- 2 kašike meda
- kašičica čili komadića ili tucane paprike
- 1 kašika bibera
- 2 kašike dimljene paprike
- 500 ml vode
Priprema:
Svinjsku plećku dobro utrljajte sa svim navedenim začinima i ostavite u frižideru preko noći da odstoji.
Marinadu pravite tako što ćete izblendati crveni i beli luk, zatim dodati sve ostale navedene sastojke i na kraju u sve to sipate vodu.
Meso prelijete pripremljenom marinadom, prekrijete folijom i pečete u rerni poklopljeno oko 4 sata na 160°C.
Sklonite foliju i smanjite temperaturu na 150°C.
Nastavite pečenje još sat i po.
Uz pomoć dve viljuške “izdrpajte” meso.
Kada ga iscepkate, vratite u rernu još pola sata da se peče na istoj temperaturi (150°).
Izvor: Stvar ukusa / nismokodkuce / mytastypot