- Sastojci:
- 4 fileta lososa
- 2 ljute papričice
- 2 kašike jabukovog sirćeta
- 2 kašike meda
- 1 kašika soja sosa
- sok pola limuna
- so i biber u zrnu
- peršun
- maslinovo ulje
Priprema:
Ugrejte rernu na 220 C stepeni.
Dok se rerna greje, izmešajte med, sirće i soja sos sa iseckanom ljutom papričicom i biberom u zrnu.
Neka vri na tihoj vatri desetak minuta pa ostavite da se malo ohladi.
Losos osušite papirnim ubrusom, isecite na široke komade pa svaki premažite maslinovim uljem i posolite.
Podmažite pleh, pa stavite filete u pleh i prelijte pripremljenim prelivom.
Pecite 6-7 minuta pa izvadite iz rerne i ponovo prelijte ribu prelivom koji skupite kašikom na dnu pleha.
Vratite u rernu pa ponovo pecite 6-7 minuta.
Pred serviranje, još jednom prelijte preliv preko pečene ribe, poprskajte sokom od limuna, pospite peršunom i posolite.
Poslužite sa barenim pirinčem.
Izvor: Lepa & Srećna