- Sastojci:
- 400 gr krompira
- 350 gr oslića
- 350 gr lososa
- 100 gr šargarepe
- 1 mala glavica luka
- 1 čen belog luka
- 50 gr margarina ili putera
- 1 kašika brašna
- 120 ml belog vina
- 300 ml vode
- sok od 1 limuna
- 1 kašičica senfa
- so, biber
Priprema:
Na puteru ili margarinu ugrejte kašiku brašna, pa kad pobeli dolijte vino.
Naseckajte crni i beli luk, dodajte u brašno pa nalijte vodom kao za čorbu. Sitno iseckajte oljuštene šargarepe, a krompir oljuštite i isecite na deblje kolutove.
Spustite šargarepu i krompir u "čorbu" da se kuva petnaestak minuta.
Isecite očišćenu i filetiranu ribu na komade (oko 5 x 5 cm) pa ih prelijte sokom limuna.
U pleh sipajte polukuvan krompir i šargarepu, dodajte ribu, posolite, pobiberite.
U čorbu dodajte malo senfa i, po želji, i druge začine (peršun, origano) pa prelijte povrće i ribu.
Pecite u rerni dvadesetak minuta, probajte da li je gotovo.
Napomena: u dane kad ne postite, umesto vode koristite mleko.
Izvor: Lepa & Srećna