- Sastojci:
- 1 manja glavica crnog luka
- sveža babura
- 300 gr paradajza
- 5 manjih skuša
- limun
- so
- mleveni biber
- čaša belog vina
- malo vinskog sirćeta
- maslinovo ulje
- peršun
Priprema:
Luk očistiti i iseći na režnjeve.
Papriku ispeći na plotni ili u rerni, oljuštiti i seći na kockice.
Paradajz popariti vrelom vodom, oljuštiti i takođe iseći na kockice.
Ribe očistiti, posoliti i pobiberiti.
Limun iseći na kolutove i pomešati sa pripremljenim povrćem.
Sve začiniti i sipati u podmazanu vatrostalnu činiju, preliti vinom, sirćetom i uljem.
Staviti u zagrejanu rernu da se povrće kuva još dvadesetak minuta od momenta ključanja.
Nakon toga dodati ribu i sve peći dvadesetak minuta.
Ribu služiti hladnu, garniranu svežim začinskim biljem.
Izvor: Posna jela