SLAVSKA PREDJELA: slane bombice od mlevenog mesa (RECEPT)

Slane bombice od mlevenog mesa možete pripremiti ranije i zamrznuti! Pecite u rerni pred posluženje!

Foto: Shutterstock
  • Sastojci:
  • 500 gr nemasne junetine
  • 150 gr svinjetine
  • 150 gr prezli
  • 2 dcl mleka
  • 4 jajeta
  • 1 glavica luka
  • 2 čena belog luka
  • so i biber
  • origano
  • peršun

Priprema:

Ugrejte rernu na 200 C stepeni.

U većoj činiji, izmešajte mlevenu svinjetinu i junetinu, prezle, mleko, jaja, seckani beli i crni luk, so, biber i origano.

Ostavite masu u frižideru oko pola sata.

Formirajte loptice i poređajte na pleh sa pek-papirom.

Pecite dvadeset do trideset minuta - u zavisnosti od veličine ćuftice.

Svaku nabodite na čačkalicu i poslužite.

Izvor: Lepa & Srećna

RECEPTI ZA SLAVSKA PREDJELA