Milanske šnicle nisu isto što i šnicle u sosu „milaneze“, piše Lepa & Srećna.
Prve podsećaju na bečke, jer je reč o, zapravo, pohovanoj junetini. Sos „milaneze“ se, pak, sprema od paradajza i tako pripremljene šnicle su potpuno drugačije.
Milanske šnicle su veoma popularne i u Južnoj Americi, a tamo ih zovu milange.
- Sastojci:
- 400 gr junećih šnicli
- 2 jajeta
- 200 gr prezli
- brašno po potrebi
- 4 čena belog luka
- 2 kašičice peršuna
- so i biber
- ulje
Priprema:
Isecite šnicle na veličinu dlana.
Tanko ih izlupajte, posolite i pobiberite.
Poređajte na tanjir i začinite belim lukom i peršunom.
Umutite jaja, pripremite brašno i prezlu u druga dva tanjira.
Umačite šniclu po šniclu u brašno, pa jaja, pa prezlu.
Ovako pripremljene, možete ih pržiti u dubokom ulju ili složite u dobro podmazan pleh pa ispecite u rerni. Rernu prethodno ugrejte na 225 C, a šnicle treba bar jednom okrenuti.
Napomena: šnicle možete preliti sosom od paradajza i vratiti u rernu, a pravi gurmani će dodati i malo kačavalja i zapeći specijalitet!
Izvor: Lepa & Srećna