- Sastojci:
- 600 gr mlevene junetine
- 1/2 manje glavice kupusa
- 2 šargarepe
- 3 struka mladog luka
- 2 čena belog luka
- 1 kašika rendanog đumbira
- Za sos:
- 2 kašike soja sosa
- 1 kašika susamovog ulja
- 1/2 kašike smeđeg šećera
Priprema:
Izmešajte sastojke za sos i ostavite da se šećer polako otopi.
Očistite povrće i isecite ga na žilijen (tanke rezance).
Ugrejte ulje u tiganju, pa spustite meso, beli luk i đumbir, sa malo soli i bibera.
Pržite dok meso ne dobije smeđu boju (oko 5 minuta).
Dodajte naseckane kupus i šargarepu i nastavite da pržite, bez dodavanja vode, dok kupus ne omekša onoliko koliko vi volite.
Na kraju dodajte pripremljeni sos i seckani mladi luk.
Po želji, možete jelo posuti semenom susama.
Izvor: Lepa & Srećna
Napomena: pri prženju mesa, ostavite slobodno i slepljene komadiće, to će dati posebnu teksturu jelu.