KORONA TORTA OD TURSKOG KEKSA: pavlaka i čokolada za kolač s kojim nema greške (RECEPT)

Bilo je samo pitanje vremena kad će neka duhovita domaćica da smisli tortu sa ovakvim imenom!

Foto: Shutterstock

Priprema:

Sastojci:

300 grama turskog keksa

100 grama šećera u prahu

500ml slatke pavlake

400 grama kisele pavlake

200 grama čokolade za kuvanje

5 kašika ulja

5 kašika mleka

Keks podelite na tri dela, poređajte prvi sloj. Zatim dodajte jednu petinu fila koji ćete napraviti ovako:

Pomešajte kiselu pavlaku i šećer u prahu, zatim slatku pavlaku umutite kao šlag, pa je spojite sa kiselom pavlakom i sve to ujedinite tako štoćete još malo mešati. Ako se previše zgusne, dodajte malo mleka.

Otopite čokoladu sa malo ulja i mleka, pa polijte preko fila. Stavite u frižider da se malo zgusne, pa ponovite te korake sa ostatkom fila i čokolade.

Možete je dekorisati po želji.

Izvor: Informer