- Sastojci:
- 600 – 700 gr keksa
- mleko za umakanje
- 1 l slatke pavlake
- 3 jaja
- 6 kašika šećera
- 50 grama rendane čokolade
Priprema:
Odvojite belanca od žumanca. Žumanca umutite sa 3 kašike šećera, skuvajte na pari i ostavite sa strane da se hladi.
Umutite slatku pavlaku. Belanca umutite posebno sa preostalim šećerom i pomešajte sa ohlađenim žumancima. Sve sipajte u umućenu slatku pavlaku i kratko umutite tek da se smesa ujednači.
Keks umačite u mleko i slažite u tepsiju, zatim preko njega slog umućenog fila… keks, fil i tako dok ne potrošite materijal.
Vodite računa da fila ima podjednako za svako nanošenje preko keksa. Završite sa filom i dekorišite rendanom čokoladom ili po želji.
Recept: Šoljica kafe