DOMAĆI SLADOLED OD JAGODA: bogata kremasta poslastica (RECEPT)

Foto: Shutterstock
  • Sastojci:
  • 150 gr jagoda
  • 200 gr šećera
  • 250 ml slatke pavlake
  • 250 ml mleka
  • 1/2 kašičice ekstrakta vanile
  • na vrh noža soli

Priprema:

Očistite i iseckajte jagode.

Pospite ih sa 100 gr šećera i ostavite da odstoje da puste sok.

Izmiksajte ih u blenderu.

Izmešajte mleko i pavlaku sa ostatkom šećera i dodajte so i vanilu.

Spojite mešavinu sa jagodama i stavite posudu u zamrzivač.

Posle pola sata izvadite posudu i promešajte varjačom, skidajući zamrznute delove mase sa zidova posude.

Zatim, na svakih petnaestak minuta izvadite posudu i dobro izmutite mikserom. Potrebno je između dva i tri sata da se ova masa zamrzne.

Izvor: Lepa&Srećna

KOLAČI SA JAGODAMA