- Sastojci:
- 3 jaja
- 200 g šećera
- 200 g brašna
- 1/2 praška za pecivo
- 50 ml mleka
- i pekmez po želji
Priprema:
Dobro umutite jaja i šećer, dodate mleko, brašno i prašak za pecivo.
Pripremite veliki pleh iz rerne i stavite na dno papir za pečenje.
Papir podmažite uljem ili puterom i poprašite brašnom.
Ravnomerno rasporedite smesu preko papira.
Koru pecite u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni od 8 do 10 minuta.
Pripremite dve vlažne kuhinjske krpe.
Na prvu izvadite vruć pleh i ostavite ga kratko da postoji.
Drugu krpu stavite preko pleha, pa preko nje plastični poslužavnik.
Sad prevrnite pleh, izvadite rolat i polako skinite papir.
Premažite rolat pekmezom i još vruće testo polako savijte u rolat i umotajte krpom.
Kad se malo prohladi prebacite pažljivo rolat na tacnu za služenje i poprašite ga prah-šećerom.
Servirajte uz sveže ili odmrznuto voće. Slobodno ostavite i sok od voća, rolat će biti još ukusniji! Dodajte i malo šlaga ili sladoleda.