- Sastojci:
- Za kore
- 16 jaja
- 16 kašika šećera
- 4 kašike brašna
- 480 g mlevenog grilijaša od 400 g šećera, 350 g mlevenih oraha
- Za fil:
- 6 jaja
- 12 kašika šećera
- 150 g čokolade
- 300 g maslaca
- 1 vanilin šećer
- Za ukrašavanje:
- 250 ml slatke pavlake
Priprema:
Za grilijaš na tihoj vatri rastopite šećer kao karamel i dodajte mlevene orahe.
Izručite na nauljeni tanjir i, kad se ohladi, sameljite.
Za svaku koru umutite penasto četiri belanca, dodajte četiri kašike šećera, četiri žumanca, kašiku brašna i 120 grama samlevenog grilijaša.
Ispecite četiri takve kore u plehu koji ste obložili masnim papirom.
Za fil mutite na pari cela jaja sa šećerom i vanilin šećerom i na kraju dodajte čokoladu.
Kada se fil ohladi, umešajte umućeni maslac.
Filujte kore pripremljenim filom i svaku posipajte preostalim grilijašem.
Filom premažite tortu i sa strane, pa pospite preostalim grilijašem. Pred služenje gornju koricu premažite umućenom slatkom pavlakom.
Izvor: Tajni kuvar