- Sastojci:
- 400 gr napolitanki sa lešnikom
- 60 gr putera
- 400 gr krema od lešnika
- 400 gr krem sira
- 150 ml pavlake za šlag
- 40 gr lešnika
- Ganaš glazura
- 100 gr čokolade za kuvanje
- 150 ml za šlag
- 1 kašika putera
Priprema:
Sameljite napolitanke, umešajte otopljeni puter.
Ako je masa previše suva dodajte još malo putera.
Utisnite u dno okruglog kalupa i ostavite na hladnom.
Krem sir na sobnoj temperaturi umutite sa kremom od lešnika i dodajte pavlaku za šlag.
Prelijte preko pripremljene kore i ostavite u frižider.
Za ganaš, stavite pavlaku i puter da se dobro ugreju.
Pred samo vrenje, maknite sa vatre i dodajte izlomljenu čokoladu.
Dobro izmutite da se čokolada otopi, ostavite da se malo prohladi.
U blenderu izmrvite lešnike na krupnije komadiće (ako volite jači ukus, prvo malo prepecite lešnike).
Izvadite tortu iz frižidera i lešnike pospite po kremu.
Sada prelijte pripremljenom glazurom.
Ostavite da se hladi barem nekoliko sati.
Recept: Kika K.
Izvor: Lepa & Srećna