- Sastojci:
- 200 gr putera
- 100 gr prah šećera
- 100 gr kristal šećera
- 2 krupna jajeta
- 1 vanil-šećer
- 200 gr brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1 kašičica suvog kvasca
- 2 kruške
- rendani ili kandirani đumbir
Priprema:
Ugrejati rernu na 160 C stepeni. Podmazati pleh ili tepsiju pa je obložiti peki-pairom, tako da bude 2 cm viši od ivica.
Umutite jaja i šećer da dobijete bledožutu masu, dodajte jaja i vanilin. (Napomena: možete koristiti i žuti šećer!)
Izmešajte u drugoj posudi brašno, kvasac u prahu i prašak za pecivo i dodajte na vrh noža soli.
Kruške oljuštite, očistite od semenki i iseckajte na kockice. Đumbir po želji i ukusu naseckajte ili narendajte.
Izmešajte masu od jaja i šećera sa brašnom, dodajte kruške i đumbir.
Sipajte u pleh, poravnajte površinu i pecite oko sat vremena. Proverite čačkalicom da li je sredina lepo pečena.
Ostavite kolač u plehu da se ohladi.
Isecite parčiće kolača i svaki pospite prah-šećerom.
Recept: Kika K.
Izvor: Lepa & Srećna