- Sastojci:
- 200 gr brašna
- 300 gr kukuruznog brašna
- 2 kesice praška za pecivo
- 250 gr putera
- 150 gr prah šećera
- kora od 1 limuna
- 3 krupna žumanca
- 1 kašika konjaka
- 1 kašičica vanila ekstrakta
- 450 ml mlečnog fila za oblande
- 50 gr kokosovog brašna
Priprema:
Izmešajte brašno, kukuruzno brašno i prašak za pecivo, pa dodajte na vrh noža soli.
Umutite mikserom omekšali puter sa šećerom da pobeli i dodajte limunovu koricu.
Umešajte žumanca i ekstrakt vanile i dodajte konjak.
Umešajte ovu masu u brašno i mutite dok ne dobijete ujednačeno testo. Umotajte u providnu plastičnu foliju i ostavite da se hladi najmanje sat vremena.
Napomena: testo može da se umesi dan ranije i da stoji u frižideru dok ne počnete pravljenje kolačića.
Obložite dva velika pleha peki-papirom.
Razvaljajte testo veoma tanko i secite okruglom modlom biskvite veličine prečnika oko 5 cm. Vratite ih u frižider na dvadesetak minuta da očvrsnu.
Ugrejte rernu na oko 180C stepeni. Pecite biskvite oko 8 minuta. Treba da ostanu svetli i da se mrve pod prstima.
Ostavite ih da se potpuno ohlade pa lepite dva po dva kao vanilice, s tim što umesto džema koristite mlečni karamel krem.
Svaki zalepljeni kolačić uvaljajte sa strane u kokosovo brašno.
Mlečni fil za oblande - karamel krem
- Sastojci:
- 500ml mleka
- 200 gr šećera
- 2 kesice vanilin šećera
- na vrh kašičice sode bikarbone
Kuvajte dok ne počne da se zgušnjava, pa dobro ohladite.
Recept: Kika K.
Izvor: Lepa & Srećna