- Sastojci:
- Za koru:
- 300 gr mlevenog keksa
- 30 gr kakao praha
- 1 kesica vanil šećera
- 70 gr putera
- Za krem:
- 80 gr crne čokolade
- 80 gr putera
- 2 jajeta
- 80 gr šećera
- 100 ml slatke pavlake
- Za preliv:
- 150 gr crne čokolade
- 150 ml slatke pavlake
- 3 kašike javorovog sirupa
- 150 gr prah šećera
Priprema:
Izmešajte keks sa kakao prahom i vanilom, pa izmiksajte sa puterom i utisnite kao koru u kalup za tortu.
Stavite na hlađenje desetak minuta.
Za krem, otopite čokoladu i puter na pari (u činiji nad šerpom u kojoj ključa voda).
Umutite jaja i šećer pa dodajte pavlaku i muteći dodajte otopljenu čokoladu.
Sipajte u ohlađeni pleh sa korom i pecite oko 40 minuta.
Ostavite da se ohladi.
Za glazuru, otopite čokoladu sa pavlakom (ne treba da provri), dodajte sirup i dobro prosejani prah šećer.
Sve dobro umutute da se izjednači pa sipajte preko hladne torte i ostavite u frižideru barem oko pola sata.
Recept: Kika K.
Izvor: Lepa & Srećna